Dandanes je pomembno kako se predstavimo preko spleta in kakšna bo naša spletna stran. Prav tako je pa pomembno tudi, da se naša spletna stran pojavlja visoko na spletnih iskalnikih. To lahko dosežemo čisto brezplačno, s postopkom imenovanim SEO optimizacija. Lahko se tega lotite čisto sami, ampak bo vseeno potrebnega nekaj znanja, da boste optimizirali svojo stran kvalitetno. Na vse zadnje pa še vedno lahko to delo prepustite strokovnjakom, ki vedo kaj delajo in imajo dolgoletne izkušnje.

Kvalitetna SEO optimizacija je pomemben dejavnik, pri privabljanju obiskovalcev na vašo spletno mesto. Če SEO ne boste izvajali kvalitetno in kot morate, bo ves trud zaman, saj obiskovalcev ne bo. Mogoče se sprašujete zakaj bi vam sploh koristilo, da ste na prvih mestih na Googlu. Preprost odgovor je, ker ljudje kliknejo na prve rezultate, ki se jim pod določeno ključno besedo pojavijo. Če boste vi prvi, bodo kliknili in prišli na vašo spletno stran. Kot sem pa rekla, vseeno optimizacija ni tako lahka in je potrebnega nekaj znanja iz tega. Vse se začne pri ključni besedi. Le to določite premišljeno. To je beseda pod katero vas bo potem Google prikazoval.

Potem je pomembno, da optimizirate tudi slike, ki jih boste v članek dodali. Prav tako je potrebna tudi tako imenovana offsite SEO optimizacija. To pomeni, da na vašo spletno stran vstavite linke iz zunanjih strani. Tako recimo lahko vstavite link do socialnih omrežij ali pa recimo do kakšnih forumov. Prav tako je pa pomembna onsite optimizacija. To pa pomeni, da vstavite tudi linke, ki bodo vodili iz vaše spletne strani, na drugi članek ali izdelek na vaši spletni strani. Prav tako pa še pod optimizacijo spada dobra in kvalitetna vsebina. Tukaj je pomembno, da napišemo vsaj 300 besed. To je samo nekaj osnov, ki se tičejo optimizacije. Boste pa se z izkušnjami še več naučili in osvojili novo znanje.