Poletje je čas, ko se narava prebudi na polno, kot mi. Dolgi topli dnevi nam ponujajo neskončno možnosti za različne športne aktivnosti. Poletje nas spodbuja k temu, da preživimo več časa na prostem in izkoristimo vse, kar nam ta ponuja. Za starše, ki želijo ostati aktivni tudi ob rojstvu otroka, so otroški vozički nepogrešljiv pripomoček. Ta jim omogoča izvajanje športnih aktivnosti skupaj z otrokom.

Od sprehodov v parkih do kolesarjenja po okolici ali celo do rolkanja ali teka. Športni vozički so prilagojeni za različne terene in nam omogočajo, da skupaj s svojim otrokom ostanemo aktivni in zdravi.

Potrebne lastnosti, ki jih morajo imeti športni vozički

Najbolši športni vozički so običajno zasnovani za aktivne starše, ki želijo ohraniti svojo telesno kondicijo in hkrati poskrbeti za vse udobje svojega otroka. Osnovne lastnosti športnih otroških vozičkov vključujejo:

  • OKVIR: je robusten in zgrajen iz kakovostnih materialov. Karbon je na primer vrhunski material saj združuje trdnosti in lahkotnost. To omogoča vozičku, da prenese različne terene in napore pri aktivnostih, kot so tek, kolesarjenje in hoja po hribih.
  • AERODINAMIČNA OBLIKA”: športni vozički so v povprečju daljši od ostalih vozičkov. To jim zagotavlja večjo dinamiko pri vožnji in več varnosti, da se izognejo prevračanju ali zagozditvi v tla. Poleg tega pa je izjemno lahko tudi upravljanje z njimi saj imajo večje ročaje za držanje, ki se dobro prilagajajo rokam.
  • KOLESA: Za definicijo športnosti, kateremu so taki vozički tudi namenjeni, so velika kolesa prvi zahtevan dejavnik, ki zaznamuje vsak športni voziček. Tanka kolesa z večjim premerom so primerne za tek po asfaltu. Širša in čokata kolesa, v nekaterih primerih napihljiva, pa so primerna za neravne površine.
  • DODATKI TER ENOSTAVNO SHRANJEVANJE: Športni vozički imajo običajno več dodatkov kot so senčnik, torba za shranjevanje, držalo za steklenice ipd. Ti izboljšujejo uporabniško izkušnjo in so obenem nujno potrebni saj športno aktivni starši na prostem preživijo veliko časa. Na koncu športnega dneva, ko je čas za odhod domov pa se mora voziček enostavno zložiti in zavzeti malo prostora. To omogoča več mobilnosti in ni skrbi za pomanjkanje prostora pri prevozu. Dodatke pa obdelamo bolj podrobno v nadaljevanju.
Ustrezni športni vozički so nujni za varen tek

Oprema za športne otroške vozičke

Dodatna oprema za športni otroški voziček je lahko zelo koristna in praktična pri izvajanju različnih športnih aktivnostih z vašim otrokom. So sicer majhni dejavniki, ki pa na koncu naredijo razliko. Da bi izkoristili svoj športni otroški voziček na najboljši možen funkcionalen način jih morate imeti.

Nekatera najbolj potrebna dodatna oprema:

  • Senčnik: zagotavlja zaščito pred soncem, ko ste na prostem. Je nastavljiv tako, da lahko prilagodite velikost sence glede na smer sonca in tako maksimalno zaščite svojega otroka pred močno sončno svetlobo.
  • Košara: za shranjevanje na športnem otroškem vozičku je praktičen dodatek, ki omogoča shranjevanje stvari kot so voda, hrana, plenice in za druge potrebne predmete.
  • Torba za shranjevanje: podobno kot v košari lahko v torbi shranjujemo raznorazne stvari. V torbi je vse na dosegu vaše roke. Je idealno mesto za telefon, denarnico, ključe.
  • Držalo za steklenice: ob dolgih toplih vročih dnevih je zelo pomembno, da vnesemo veliko tekočine v našo in otrokovo telo in s tem preprečimo dehidracijo na poti.
  • Pokrivalo za dež: zagotavlja zaščito pred poletnimi plohami, ki nas morda lahko presenetijo in s tem zaščitimo svojega otroka pred dežjem.
  • Blazina za sedež: Blazina je koristen poletni dodatek, saj zagotavlja dodatno udobje ob vročih dneh, saj je bolj zračna od materialov iz katerega je voziček. Poleg tega nudi dodatno podporo za vašega otroka med športno aktivnostjo.

Vsi ti dodatki so zasnovani tako, da se enostavno namestijo na voziček in z njimi izboljšate uporabniško izkušnjo vozička.

Poletje naj bo aktivno

Poletje prinaša številne prireditve. Različne športne prireditve, koncerti, festivali in druge kulturni dogodki vas čakajo. Obiščite jih skupaj s svojim otrokom in uživajte v druženju in zabavi. Ne glede na to katero aktivnost boste izbrali je poletje čas, ki ga boste lažje polno zaživeli s svojim otrokom samo, če boste imeli športni voziček.