Če bi jedli v desetih najboljših restavracijah po vsem svetu, bi v vseh gotovo lahko izbrali tudi jedi iz divjih rastlin. Ne bi jih nujno dobili na vsakem krožniku, pri vsakem hodu, vendar bi vsak obrok vseboval vsaj eno jed z divjimi rastlinami. Jedi iz divjih rastlin so torej nujna izbira za vrhunskost restavracije.

Jedi iz divjih rastlin

Ni vse v vrhunskosti, pomembno je zdravje

To pa ni edini kriterij pri izbiri divjih rastlin. Večini velikih chefov po svetu je pomembno tudi zdravje. In zelene sestavine so polne hranilnih sestavin, ki ohranjajo telo zdravo in gibljivo. Med zelenimi rastlinami je veliko zdravilnih rastlin in pogosto je koncentracija določenih zdravilnih snovi večja v primerjavi z gojenimi rastlinami. Tudi za rastline iz divjega vrta je znano, da vsebujejo večje količine nutrientov kot njihove gojene vrstnice.

Doma si sami pripravite okusne in poživljajoče jedi iz divjih rastlin

Ljudje, ki jedo polnovredno hrano, imajo več energije do življenja. Prav je, da smo do tega kar zaužijemo strogi – naj naša hrana vsebuje veliko hranil. Tako bomo po njej sveži in polni energije, ne pa zaspani in nepripravljeni na delo. Če v službi venomer jemo le bele izdelke, nas bodo ti počasi izčrpali, postali bomo manj storilni in delo nam bo šlo težje od rok.

Zgledujte se po vrhunskih managerjih

Znano je, da uspešni managerji posebej izbirajo svojo prehrano. Pozorni so, da se kvalitetno prehranjujejo in imajo na voljo vedno dovolj energije za svoje delo ter da s svojo hrano blažijo stres in ga ne povečujejo. Posebej jim je pomembno, da zaužijejo dovolj beljakovin vsak dan ter da njihova hrana ne vsebuje slabih maščob. To je tistih snovi, ki povečajo količino prostih radikalov v telesu. Prav tako pazijo, da jedo raznoliko, saj le tako pokrijejo vse potrebe po mikro in makroelementih za visoko zmogljivo delovanje svojega organizma. In ne nazadnje, ko se enkrat navadijo na kvalitetno hrano (1), ne zamenjajo njenega okusa za poceni ponaredke… In hitre nedelujoče recepte.