Super Market

Vitalnost, energija, zdravje in odlično počutje

Objave partnerjev

Kaj je gnojilo Biobizz Top Max in kako ga uporabljamo

Za gojenje rastlin, potrebujemo gnojila za rast in tudi gnojila za cvetenje Biobizz Top Max je prav tak tip gnojila. Določena gnojila so namenjena le fazi rasti rastlin. Spet druga gnojila so namenjena le fazi cvetenja. Razlog je, da se potrebe rastline po različnih hranilih skozi njeno življenjsko dobo spreminjajo. Tako v fazi rasti rastline potrebujejo bolj Dušik in Kalij, ko pa gredo v fazo cvetenja potrebujejo bolj Fosfor in Kalij. To je le osnovna razdelitev in velja za makro hranila.

Kaj je gnojilo Biobizz Top Max

Biobizz Top Max

Če gojimo rastline, katere cvetijo, kot je indijska konoplja, želimo da naredi čimveč cvetov in čim težje cvetove. Pri temu pa ne pomagata le Fosfor in Kalij, temveč tudi sladkorji in aminokisline. Faza cvetenja je najbolj delikatna faza rasti rastlin, saj se takrat rastlina pripravlja na oploditev, izdelavo semen in odmiranje. Zato je izjemno pomembno, da rastline v tej fazi dobijo vsa mikro in makro hranila, katera potrebujejo. Od tega je tudi odvisna količina pridelka, saj če hranil primanjkuje, cvetovi ne bodo obilni.

Zaradi zgoraj naštetih razlogov v fazi cvetenja, potrebujemo še dodatna gnojila. Ta gnojila bodo odebelila cvetove ter omogočila dodatno nastajanje le teh. Biobizz Top Max gnojilo je namenjeno prav temu. Vsebuje Fulvične in Humične kisline, katere izboljšajo zemljo ter hranijo rastline. Hkrati pa se pri uporabi gnojila Top Max poveča tudi absorpcija hranil rastline. Poleg tega pa poveča tudi dovajanje sladkorjev, kateri dajejo rastlini energijo za transport hranil po rastlini. Aktivira tudi pretok hranil ter sprosti Kalcij, Magnezij in Železo s čemer pospeši presnovo rastline.

Kako uporabljamo Biobizz Top Max

Biobizz Top Max je gnojilo, katerega dodajamo drugim rednim gnojilom za cvetenje. Uporabljamo ga od prvega dne cvetenja, pa vse do konca rasti rastlin. Na začetku dodajamo le po 1 ml na 1 l vode, po 7 tednu pa začnemo dodajat 4 ml na 1 l vode. Po dodajanju posameznega gnojila v vodo, dobro premešamo in šele nato dodamo naslednje.