Super Market

Vitalnost, energija, zdravje in odlično počutje

Otroški vozičkiStarši in otroci

Ali so rabljeni vozički za dojenčke dobra investicija?

V svetu, kjer je ekonomija vedno v središču naših misli, iščemo načine kako optimizirati naše izdatke tudi, ko gre za nego naših najmlajših. Ena izmed ključnih in tudi najdražjih odločitev za starše je zagotovo izbira pravega vozička za otroka. Ob se nemalo staršev povpraša ali je smiselno kupiti rabljen otroški voziček? Rabljeni vozički za dojenčke so zelo mamljiva izbira a ne prehitevajte z izbiro.

V tem članku bomo preučili prednosti in slabosti nakupa rabljenih vozičkov za dojenčke.

Zakaj da? Ker so to poceni otroški vozički

Rabljen voziček pogosto dobite veliko cenejši od novih. Če najdete dobro ohranjen voziček, lahko prihranite veliko denarja. V tem primeru se  lahko obrnete na kako FB skupino ali pa na najbolj obiskano tržnico rabljene opreme – na bolho.

Nakup rabljenega vozička je tudi okolju prijazna odločitev. Z nadaljnjo uporabo podaljšate življenjsko dobo izdelka in zmanjšate odpadke. Vsak kilogram odpadkov šteje in če kaj daste na ekologijo s tem pomagate ohranjati naravo.

Nekateri starši se odločijo prodati tudi vozičke, ki so skoraj novi ali pa so bili le malo uporabljeni. To pomeni, da lahko kupite voziček visoke kvalitete za del cene novega. A bodite pazljivi pri pregledu takega vozička

Zakaj ne? Ker rabljeni otroški vozički lahko skrivajo pasti.

Umazan in očiščen voziček
Stanje ob nakupu ne razkriva vedno kakšen je otroški voziček že bil zato pazljivo!

Starejši modeli vozičkov, čeprav izgledajo kot novi, morda ne ustrezajo trenutnim varnostnim standardom. Zato se pred nakupom prepričajte, da izpolnjuje vse potrebne varnostne zahteve.

Pri rabljenih vozičkih obstaja tveganje, da so bili izpostavljeni alergenom, kot so pršice ali hišnim ljubljenčkom. Glede na katastrofalne poplave v Sloveniji v zadnjih dneh pa bi lahko naleteli tudi na kakšen voziček, ki je bil poplavljen. Obran bo izgledal OK, a je varnost otroka lahko ogrožena.

Rabljeni vozički običajno nimajo garancije kar pomeni, da nosite vso riziko in boste sami morali kriti stroške morebitnih popravil.

Odločitev ali so rabljeni vozički za dojenčke v igri ali ne je na vas

Odločitev za nakup rabljenega vozička za dojenčka je odvisna od vrste dejavnikov s katerimi se boste morali spopasti. To vključuje vaš proračun, potrebe in osebne preference.

Če pa se na koncu odločite za nakup rabljenega otroškega vozička je pomembno, da si ga osebno ogledate in prepričate o njegovi varnosti, higieni in dobrem delovanju. Z nekaj previdnostjo in raziskovanjem lahko rabljen voziček za dojenčka predstavlja odlično investicijo.

Kateri otroški voziček pa vi priporočate

Na to vaše vprašanje vam težko odgovorim. Je pa na to temo na spletu napisana že marsikatera misel. Všeč nam je bilo nekaj predlogov, ki so jih navedli v priznani slovenski spletni trgovini z daljšo tradicijo Bimbo.si, kjer so predlagali izbiro glede vrsto vhodnih dejavnikov o katerih morate tudi vi razmisliti.

Celoten članek lahko preberete na spodnjem naslovu:

https://www.bimbo.si/kateri-otroski-vozicek-priporocamo-za-novorojencka-in-zakaj