Super Market

Vitalnost, energija, zdravje in odlično počutje

Objave partnerjev

Vojna med različnimi TV sistemi je v teku, zato bodite pripravljeni

Pripravite se, poteka vojna med različnimi TV sistemi

Telekomunikacije se spreminjajo. Če izvzamemo tehnologijo, ki jo uporabljajo fotoaparati, se celotna komunikacijska industrija fiksne in mobilne telefonije, televizije in interneta, spreminja in nadgrajuje z veliko hitrostjo. Spreminja pa se tudi ekonomika. Nove tehnologije in novi konkurenti še naprej vstopajo na tržišče in spreminjajo vse. Če poenostavimo, poteka prava vojna med različnimi TV sistemi.

Kdo bo v prihodnosti vodilni na trgu? To je vprašanje.
Vojna v svetu telekomunikacij med različnimi tv sistemi se iz domačih prostorov seli tudi na bojišče avtoindustrije, kjer večina proizvajalcev avtomobilov, pospešeno vlaga v razvoj tv sistemov in drugih pametnih sistemov, v svoje avtomobile. Najbolj intenzivna bojišča proizvajalcev pametnih sistemov na področju avtodelov se dotikajo razvoja navigacijskih naprav, pametne intšalacije v povezavi z vodenjem in upravljanjem avtomobilov, na področju avtožarnic, svetil in celotne ambientalne ureditve notranjosti avtomobilov ter na področju implementiranja in integracije mobilnih naprav v povezavi s pametnimi vozili.

 

Ali bodo trenutni operaterji še naprej prevladovali? Preden zavzamete stališče, se spomnite, kaj se je to zgodilo v preteklosti, že večkrat večkrat. V zadnjih nekaj letih sta Apple in Google popolnoma spremenila situacijo na tržišču. S prihodom iPhone-a in operacijskim sistemom Android. Preden sta prišla na prizorišče, sta BlackBerry in Nokia gladko narekovala tempo. Pred njima pa je to počel Palm. Saj se spomnite Palm-a, kajne? Stvari se lahko hitro spremenijo.

vojna med različnimi tv sistemi

Industrija TV sistemov

Pred nekaj leti je kabelska televizija hitro rasla. V bistvu so bile na voljo samo tri možnosti: kabelska televizija, sobna antena ali katera od satelitskih televizijskih storitev. Potem je internet postajal vedno hitrejši in tehnologija se je izboljšala. Kabelske televizijske družbe so začele ponujati telefonsko storitev VoIP. To je govorna komunikacija prek interneta. Lokalna telefonska podjetja so vstopila tudi v televizijski prostor z IPTV, televizijo prek interneta. Danes ta podjetja praviloma ponujajo štiri storitve: telefon, brezžični, televizijski in internetni dostop.

V mestih, kjer tekmujejo s kabelsko televizijo, so telefonska podjetja že pridobila toliko naročnikov, da so se praktično že izenačila s kabelskimi. Zakaj? Ali strankam ni všeč ponudnik kabelske televizije? Ali imajo raje telefonska podjetja? Ne glede na razlog, trg govori sam zase.

Grožnje in priložnosti v prihodnosti

Televizijska industrija se danes zelo razlikuje od tiste pred nekaj leti. Takrat je bilo na trgu nekaj močnih podjetij in slabo konkurenco. Danes je na trgu veliko več konkurentov in vedno sodobnejše tehnologije skrbijo, da se odvija prava vojna med različnimi tv sistemi.

Ti hitri premik grozijo tako podjetjem kabelske televizije, kot tudi telefonskim podjetjem, ki nadzorujejo večino strank. Vendar pa ob grožnjah, tržišče ponuja tudi resnične priložnosti. Nekatera podjetja bodo še naprej obvladovala tržišče in rasla. Drugi bodo “ugasnili” pod pritiskom.

Eden največjih premikov se je zgodil konec devetdesetih, ko je Apple popolnoma preoblikoval glasbeno industrijo. Apple-ov iPod z glasbenimi datotekami je spremenil celotno industrijo, saj je postal alternativa diskom in ostalim medijem, ki smo jih poznali do takrat. Enako se je zgodilo v zadnjem desetletju in pol s filmi. Danes vidimo podjetja, kot so Netflix (1), Amazon (2) in Apple (3), ki nezadržno rastejo. Hollywood in podobni pa se počasi skrivajo in umrejo.

Isti val sprememb bo pritiskal današnjo televizijsko industrijo. To pomeni tudi pritisk na telefonska podjetja in podjetja kabelske televizije, če bodo ohraniti stik s tržiščem. Ali bodo današnji vodilni še naprej vodili? Ali bo novi val premaknil in spremenil televizijski prostor?