Super Market

Vitalnost, energija, zdravje in odlično počutje

Otroški vozičkiStarši in otroci

Kaj imajo kvalitetni otroški vozički več od ostalih?

Kvalitetni otroški vozički se vsekakor razlikujejo od drugih po več lastnostih s katerimi izstopajo in ki jih naredijo boljša izbira za starše in njihove otroke. Navzven nekatere od teh lastnosti morda niti niso vidne a so tam in naredijo razliko. Če ne takoj pa čez nekaj mesecev.

[ toc ]

Udobje za otroka

Kvalitetno oblazinjenje

Prva in po mojem mnenju in izkušnjah je udobje za otroke. Na udobje otroka kot prvo vpliva kvaliteta oblazinjenja. Kvalitetni vozički imajo uporabljene boljše materiale. Ti se lažje čistijo in s tem zagotavljajo boljšo higieno. Tudi debelina morebitnih vzmetnic je večja. Prav tako so pene v njih boljše kvalitete in bolj naravne.

Boljše vzmetenje in kolesa

Naslednja pomembna lastnost, ki jo imajo kvalitetni otroški vozički je vzmetenje. Tako kot pri avtomobilih je vzmetenj mnogo vrst. Če ima voziček vzmetenje še ne pomeni da vsi enako opravljajo funkcijo. Pri blagovnih znamkah, ki nekaj dajo na svoje ime in kvaliteto so vzmetenje razvijali in testirali leta, da so prišli do najboljših rezultatov.

Dopolnilo k vzmetenju pa so vsekakor še odlične gume oz. kolesa. Nesporno so najboljša kolesa z napihljivimi zračnicami. A so se ta z izkušnjami izkazala, da je težava pri trajnosti in tudi uporabi. Zato so priznani proizvajalci razvili kolesa, ki imajo praktično vse lastnosti napihljivih gum, a nimajo pomanjkljivosti. Ne morete jih predreti in ne boste jih iskali vsepovsod čez nekaj let, ko bo plašč preperel.

Nekdo pa je za vas že tudi preveril kateri vozički v ponudbi izstopajo. Vas zanima?
Baby jogger voziček
Baby jogger vozički imajo doživljenjsko garancijo na ogrodje! Imajo tudi take primerne za tek in brezpotja. Z enako garancijo!

Kvalitetni otroški vozički trajajo dlje

Trpežne konstrukcije

Ne glede na napredek pri zasnovah in mnogokratnim zlogom in kompaktnemu zlaganju ne boste z leti imeli težav. Manj kvalitetni vozički bodo že čez nekaj mesecev ali največ kako leto že kazali znake utrujenosti. To se pokaže kot manj trdi zglobi, težje zlaganje, težave pri drobnih delih in podobno.

Pri kvalitetnih vozičkih teh težav ne bo. Tudi proizvajalci so o tem prepričani in zato vam nekateri zagotovijo kar doživljenjsko garancijo na ogrodje in vse kar spada poleg! Le zakaj tega ne ponudijo vsi? Samo to se vprašajte in vam bo jasno.

Tako pa lahko ocenite kvaliteto poprodajne storitve

Pred nakupom tudi povprašajte glede zagotavljanja rezervnih delov. A to ne naredite tako, da vprašate prodajalko… Ta vam bo zagotovo rekla, da ni nobenih težav. Enostavno pokličite prodajalca ali zastopnika in recite, da imate ta in ta voziček in potrebujete npr. kolesa in podobno. Naj vam povejo ceno in ali jih lahko dobavijo. Kmalu vam bo jasno kam kateri voziček spada.

Tudi uporaba je veliko prijetnejša in lažja

Kvalitetni vozički se  bolje in lažje zložijo, vse do kompaktne velikosti, kar olajša prevoz in shranjevanje. Z vami bodo lahko šli na vsako pot. Tudi z letalom.

Kvalitetni vozički se vedno tudi veliko lažje in enostavnejše vodijo, kar olajša vožnjo po različnih terenih. Tu vam iz lastnih izkušenj povem, da je razlika ogromna. Vožnja vozičkov priznanih blagovnih znamk je enako primerljivo kot med različnimi vožnjami avtomobilov.

A razlike se tu še ne končajo

Kvalitetni vozički imajo robustno in stabilno konstrukcijo. Otrok bo zato varnejši saj ne bo med uporabo prišlo do kakšne nevarne situacije.

Čeprav to ni najpomembnejši dejavnik, pa nekateri starši cenijo tudi estetsko oblikovanje in izbiro barv ali vzorcev. Kvalitetni otroški vozički znova tu izstopajo saj za njimi dostikrat stojijo celo kakšni zelo znani oblikovalci.

Nekateri vozički imajo tudi možnost, da kasneje dodate drug sedež za drugega otroka, ki ga morda že planirate ali vas nenadejano preseneti ali pa morda pritrdite avtosedež.

Kam po kvaliteten otroški voziček?

Čeprav so kvalitetni vozički običajno dražji je njihova dolgotrajnost in zanesljivost pogosto vredna dodatnega stroška, zlasti če načrtujete uporabo vozička za več kot enega otroka. Pri izbiri vozička je vredno razmisliti o vseh dejavnikih in se na koncu odločiti za tistega, ki ustreza vam.

Mi bi vas za nakup brez zadržkov usmerili v otroško spletno trgovino bimbo.si, kjer imajo samo svetovno znane blagovne znamke in zagotavljajo uporabo praktično brez reklamacij. Vsaj 95% njihovih vozičkov je zahodno evropskih ali ameriških blagovnih znamk pri katerih v 14 letih prodaje praktično ne zaznavajo omembe vrednih reklamacij.

V pogovoru so nam razkrili, da je njihova poslovna politika, da na njihovo spletno stran ne dodajajo artiklov, katerih kot sami starši ne bi uporabljali pri svojih otrocih. To pa tudi nekaj pove, a ne?

Preberite še naše druge članke ne temo otroški vozički:
Razlike med otroškimi vozički, ki vplivajo na končno ceno
Otroški vozički za dvojčke
Športni vozički za športne starše
Otroški vozički marela: ko presežejo vsa pričakovanja