Super Market

Vitalnost, energija, zdravje in odlično počutje

Nekategorizirano

Naravna kozmetika za nego las

Ženske so pogosto v dilemi, kako negovati lase, da bodo zdravi in sijoči. Po nasvet se lahko obrnemo k Azijskim ženskam, ki dobro vedo, kako negovati lase. Njihovi lasje so bleščeči, kot da bi bili polakirani, a so kljub temu prožni kot bambus. Za nego ne uporabljajo umetnih izdelkov, za njih je dovolj dobra samo naravna kozmetika za nego las. Tudi pri nas že lahko kupimo vse več izdelkov, ki vsebujejo naravne učinkovine, ki jih uporabljajo Azijke. Ti izdelki vsebujejo bambusove izvlečke, kokosovo olje, dvokrpi ginko, ingver in sojo.

Kokosovo olje za masko za lase

Kokosovo olje daje značilen okus jedem, ki jih pripravljamo v voku, uporaben pa je tudi kot naravna kozmetika za lase. Z kokosovim oljem lahko odpravimo marsikatero težavo z lasmi. Če ga uporabimo kot oblogo, odpravi prhljaj, krepi lasne korenine in zavira predčasno izpadanje in sivenje las. Z redno uporabo kokosovega olja, postanejo lasje svilnato mehki in sijoči.

Naravna kozmetika za nego las

Hranilna obloga za lase

Oblogo za lase iz kokosovega olja pripravimo na čisto preprost način in sami doma. Kokosovo olje rahlo ogrejemo in si ga s konci prstom natremo lase in lasišče, ter pustimo oblogo delovati čez noč. Posteljnino zaščitimo z brisačo, da je ne uničimo. Zjutraj si lase operemo s šamponom, ki naj bo iz naravnih sestavin, da ne bo še bolj poškodoval naših las. Za boljši rezultat si šampon porazdelimo na suhe lase in jih šele nato namočimo z vodo in jih umijemo kot običajno.

Najboljša naravna kozmetika za nego las je dvokrpi ginko

Dvokrpi ginko, Ginkgo biloba, vsebuje snovi, ki zdravijo in krepijo. Tej rastlini je zaradi njenih izjemnih lastnosti, svojo pesem posvetil celo veliki Goethe. V kozmetični industriji izvlečke iz ginkovih listov uporabljajo za izdelavo krem, ki ščitijo kožo pred predčasnim staranjem, dodajajo pa ga tudi raznim šamponom in izdelkom za nego las. Ginko krepi in spodbuja prekrvavitev lasišča.

Ingver za bujne in sijoče lase

Ingver poznamo predvsem kot začimbo, manj poznane pa so nam njegove zdravilne in lepotilne lastnosti. Ingverjeve izvlečke dodajajo izdelkom za nego las. Sok te rastline daje lasem potrebno vlago, volumen in svilnat lesk, ter zelo olajša česanje las.

Viri:
Pittrof, Niemann in regelin; Za dobro počutje
Jorg Grunwald, Cristof Janicke; Zelena lekarna