Super Market

Vitalnost, energija, zdravje in odlično počutje

Blog

Maska za obraz iz banane

Banana je poznana kot najstarejša gojena vrsta sadja na svetu. Nadeli so ji latinsko ime Musa x paradislaca, poznamo jo kot zelo hranljiv sadež, ki ga pogosto uporabljamo v dietni prehrani. Vsebuje malo kuhinjske soli, zato pa toliko več kalija, zaradi česar je banana poznana kot domače zdravilo proti depresiji. Kadar nam čez dan zmanjka energije, nam jo bo banana hitro povrnila. Vsebuje veliko ogljikovih hidratov in naravnih sladkorjev, zato je dober nadomestek sladkarijam. Po banani pogosto posegajo tudi športniki, saj je banana enkraten vir ogljikovih hidratov za dvig energije, obenem pa bogat vir magnezija, kalcija, kalija, vitaminov skupine B, ter vitamina C in A. Zaradi vsebnosti vitamina A lahko ta čudovit sadež uporabimo tudi v naravni kozmetiki. Maska za obraz iz banane je odlična poživitev kože na obrazu.

Maska za obraz iz banane

Maska za obraz iz banane čudovito osveži kožo na obrazu

Banana vsebuje veliko vitamina A in C, zato jo lahko uporabimo tudi kot naravno kozmetično sredstvo. Maska za obraz iz banane kožo zgladi in osveži, tanke gubice se poskrijejo. Maska je posebej primerna za suho in poškodovano kožo. Banana je v naravni kozmetiki in domačih lepotilnih pripravkih nepogrešljiva. Masko za obraz lahko pripravimo z raznimi dodatki, ki bodo še okrepili zdravilno moč banane. Za nego z banano vam bo najbolj hvaležna suha in poškodovana koža, katero bi kreme z umetnimi dodatki in alkoholi, samo še bolj razdražila.

Maska za obraz iz banane z dodatkom skute

Polovico zrele banane pretlačimo in ji dodamo žličko skute. Masko nanesemo na obraz in pustimo delovati 15 minut. Vitamini A, C, B6 in mangan, bodo s svojim delovanjem izboljšali našo polt, delovanje banane neposredno na koži, pa bo celo zgladilo gubice.

Maska za obraz iz banane z dodatkom medu in limone

Zrelo banano pretlačimo in ji dodamo veliko žlico medu in deset kapljic limone. Masko nanesemo na obraz in pustimo delovati 20 minut. Nato obraz nežno umijemo s toplo vodo in ga namažemo s kakšno naravno vlažilno kremo. Banana bo kožo nahranila in zgladila kakšno gubico, med pa bo ohranil našo kožo vlažno in bo poudaril naravni sijaj kože. Sok limone bo zabrisal robove brazgotin in aken, obenem pa deluje kot piling.

Myriam Veit, Zdravilna kozmetika iz narave